Save the date: Internet of Things congres 14 maart 2017!
Op 14 maart aanstaande is het zover. Dan gaat het jaarlijkse Internet of Things congres in het Rotterdamse Feijenoord Stadion van start. Met deskundige sprekers en grote bezoekersschare. IoTjournaal.nl zal er ook aanwezig zijn met zowel schrijvende redacteuren als onze onvolprezen camerajournalist Fred. Nu al enthousiast geworden? Inschrijven kan hier.
Tijdens (alweer de tweede editie van) het Internet of Things congres wordt u van 09:00 tot 17:00 bijgepraat over de laatste IoT-ontwikkelingen, belooft organisator Heliview Conferences. De IoT-onderwerpen die zeker aan bod zullen komen: predictive maintenance/analytics, machine learning, security, privacy, ICT-infrastructuur en storage management. Dat gaat aan de hand van break out-sessie over zowel theoretische zaken als praktijkvoorbeelden én door presentaties van diverse deskundige sprekers. Aan die laatsten zal het niet liggen, als wij naar hun palmares kijken. Wij pikken er twee uit:
Emile Aarts, rector magnificus van Tilburg University
Aarts studeerde natuurkunde aan de Radboud Universiteit en promoveerde in 1983 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1983 tot 2012 was hij werkzaam bij Philips Research in verschillende onderzoeks- en managementfuncties totdat hij in 2009 benoemd werd tot Chief Scientific Officer. Sinds 1990 was hij deeltijdhoogleraar Informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2012 verliet hij Philips om zijn academische loopbaan voort te zetten als decaan van de faculteit Wiskunde en Informatica aan de TU/e. Sinds 1 juni 2015 is hij rector magnificus van Tilburg University.
Jurjen Lengkeek, founding partner IoT Academy
Lengkeek was als student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft al actief bij YES!Delft; de incubator voor High Tech Startups in Delft. Toen in 2009 het RDM terrein in Rotterdam werd ontwikkeld tot plek waar onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven samenkomen, hoorde daar ook een incubator bij.
Jurjen was betrokken bij het opzetten van deze incubator. Na drie jaar startte hij, samen met zijn compagnon Vincent Wegener het bedrijf RDM Makerspace. Dit is een ‘sportschool voor makers’, waar makers en ontwikkelaars toegang hebben tot machines, werkplaatsen en netwerken. Samen met verschillende partners, is RDM Makerspace actief op vier terreinen: 3D-printen, drones, robotica en IoT. Sinds april 2015 is RDM Makerspace samen met KPN de initiating partner van de IoT Academy.
Gratis deelname of betalen
Wie het congres Internet of Things 2017 wil bezoeken, kan uit twee opties kiezen. De eerste mogelijkheid om een toegangskaartje te bemachtigen, is het overmaken van 645 euro exclusief btw aan de organisatie. Voor de gemiddelde Nederlander is dat doorgaans een minder prettige optie. Vandaar dat Heliview Conferences een financieel aantrekkelijkere manier aanbiedt: gratis entree. Daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden:
- De bezoeker moet een eindgebruiker zijn (dus geen IoT-leverancier)
- Hij/zij moet werkzaam zijn bij een organisatie met meer dan twintig medewerkers
- Hij/zij vult een paar vragen in op het inschrijfformulier
- Hij/zij staat open voor vier korte 1-op-1 gesprekken (tijdens de pauzes) met senior afgevaardigden van de businesspartners die het congres mede mogelijk maken.